Къде можете да ни откриете

Спортен клуб по шахмат "Враца" може да се похвали с две шахматни зали. Шахматна зала "Бенони" съществува вече повече от десетилетие и е посрещала много шахматисти от клуба и страна, въпреки малките си размери. От няколко години, със съдействието на община Враца, клубът се сдоби и с втора зала. Тя е голяма и приветлива и в нея се провеждат тренировки за младите таланти на града. За информация за тренировки, моля погледнете Контакти -> Телефони.

В Общинската зала се провеждат всички Общински прояви, както регионални и Зонални състезания. Намира се на улица "Кокиче 14". Сградата е бившата детска градина срещу Езиковата гимназия и Спортното училище. Не е далеч от автогарата и Митницата.

С 13-годишната си история, залата е емблематична за шахматния клуб. Тя се намира в близост до "Табашкият мост" - на улица "Бузлуджа" 18. Тук се провеждат коледни турнири, турнирите по случай годишнината на залата и други празнични надпревари. Дълги години тя е била домакин на турнири, сред които и "Под асмата". Името на лятното състезание идва от асмата, която се намира пред залата и част от партиите се играят под нея.